Къде да разлистите детски соц книги

Днес се открива изложба с любими книжки от близкото минало

Снимка: socmus.com

„Работна мецана”, „Патиланско царство”, „Клан-недоклан”… Да изброявам ли още любими детски книги от епохата на социализма?

Ще можем да ги разлистим отново от утре в новия „Ракета ракия бар” на столичната ул. „Янко Сакъзов” 17.  Заведението и „Соцмуз” (виртуален музей на графичния дизайн от времето на социализма”) представят изложба с над 50 детски книжки с картинки от големи майстори на илюстрацията: Вадим Лазаркевич, Александър Поплилов, Любен Зидаров, Стоян Атанасов, Людмил Чехларов и Димитър Тасев. Интересно как ли ще се понравят тези емблематични приказки и рисунки на днешните малчугани?

Колекцията, която припомня най-милите моменти от близкото минало, включва още „Мунка, малката маймунка“, „Кон Вихрогон“, „Продавач на надежди“ и много други. Откъси от тях ще чете актьорът Петър Мелтев, ще има и прожекция на останалата част от колекцията на „Соцмуз”.

Тематичната изложба ще освежава интериора на бара в продължение на един месец.

Слава Зарева

Сподели статията
Коментирай

Трябва да сте влезли в системата, за да публикувате коментар.

Намерете ни

MISSIS.BG – Мислим като вас! © 2015 Всички права запазени - Забранено е използването на части от съдържанието на този сайт без разрешение.

Публикуваните статии и изображения попадат под закрилата на „Закона за авторското право и сродните им права“.

За контакти: magazine@missis.bg

Уеб дизайн от RIZN