5 идеи за подредба и съхранение на дамските обувки

2018-07-27 10:38:02, публикувано от Камелия Петкова в / Мода / Стил
Дамските обувки изискват специално пространство в жилището, особено ако притежателката им е любителка на многообразието...

Похарчила съм 40 хиляди за обувки, а няма къде да живея“, казваше Кари Брадшоу от „Сексът и градът“, но нито за миг не съжаляваше за инвестицията си. Тя беше готова на всичко, за да опази обувките си. За повечето съвременни дами любовта към обувките е придобила почти същите измерения. Дори да не сте хвърлили такива средства за тях, вие вероятно полагате огромни старания около грижата за своите придобивки.

Елегантно разнообразие от дамски обувки в Бутик Арена - за всички жени!

И понеже те се множат във времето, вече се чудите как да ги съхранявате и каква подредба да им осигурите. Ето няколко идеи, които биха могли да ви бъдат от полза: 

Чекмеджета

Това е вариант, който трябва да ви бъде изработен по проект. Става дума за чекмеджета със специален метален лост вътре, на който да бъдат поставени обувките. Ако шкафовете са по-дълбоки, възможно е лостовете да се разположат на два реда, за да поберете повече чифтове.

Къде ще бъдат тези чекмеджета, част от гардероб ли ще са, допълнителни пристройки в коридора или килера – това вече е ваш избор. Ако нямате дрешник, който може да използвате в случая, трябва да откриете своя удобен заместител.

На закачалки

Нужен ви е лост, който да свързва два края на стената, а може да бъде поставен и в гардероб. След това се сдобийте с метални закачалки, на които да окачите обувките си. Извийте леко краищата им, за да придържат по-стабилно ценните ви находки и да не падат при всяко разместване, докато търсите определен модел.

Скрин

Стандартно решение, което е доста често срещано в жилищата. Този скрин може да разположите, където вие прецените, но имайте предвид, че броя на обувките, които ще побере, не е особено голям. Явно трябва да им отредите и друго място, както и за сезонните обувки, които в момента не се носят. В скрина съхранявайте отделни чифтове, които слагате почти ежедневно.

Модерна стълба

Много ефектна и красива подредба, която се превръща в част от интериора. За целта обаче трябва да разполагате с пространство в някоя от стаите, като при липса на друго подходящо помещение често се използва спалнята.

Стълбата трябва да пасва на останалите елементи в стаята, а върху всяко нейно стъпало се разполагат по няколко чифта обувки. Лесно и бързо за динамични натури, които не искат да губят време в търсене!

Въртяща етажерка

Това е изключително удобен трик, а големината, етажите и материалите на етажерката може да са според индивидуалните предпочитания. Тя е перфектна за ниши, които по друг начин не може да бъдат запълнени и остават неизползваеми, като може да бъде поставена и във всеки друг кът, който вие намирате за подходящ. Важното е, че само с едно завъртане, вие ще имате поглед върху обувките си и ще откривате, каквото ви е необходимо точно сега.
Сподели
Етикети: Мода / Стил /
Коментирай
Покажи коментарите