Гола кожа

2013-03-25 09:48:22, публикувано от Слава Зарева в / Красота / Лице / Грижа за кожата

Всичко, което е нужно за постигането на този ефектен грим

Красивата кожа, която „свети” отвътре, здрава и чиста, няма алтернатива. Колко жени обаче могат да се похвалят с идеална кожа? Отговорът е николко - на света не съществува човек без несъвършенства по лицето.

И все пак, от всякъде ни гледат прекрасни лица с естествен тен, без акне, пъпки, лунички, черни точки и други недостатъци. Въпрос на добър грим и на ефекта „гола кожа”, който, след залеза на увлечението по изкуствено постигнатия „слънчев” загар, е добре да усвоим.

Един тон по-тъмна пудра или фон дьо тен се нанасят под скулите и в най-горната част на челото, а по-светъл продукт - на носа, скулите и брадичката. Така овалът на лицето се "скулптира" и гримът изглежда много нежен.

Но първо трябва да подберем качествена козметика - такава, която предпазва кожата от вредни влияния като вятър, замърсявания, цигарен дим, облъчване от компютър, и която прикрива несъвършенствата. Хубаво е за целта винаги да имаме дълготраен фон дьо тен, пудра и руж.

Не е задължително да са от една марка и една серия, но с една добра палитра от естествени нюанси всичко е постижимо. Дълготрайните продуктище премахнат необходимостта час по час да освежаваме грима си. Нанесени върху почистена и хидратирана кожа, премахват лъщенето, тушират зачервени и проблемни участъци, озаряват тена.


Имате супер скъпа пудра от години? Изхвърлете я и си вземете нова! Козметиката трябва винаги да бъде в срок на годност – щом е отворена преди повече от 6 месеца, тя и четчицата й са пълни с микроорганизми, които вредят на кожата. Още нещо съвет: всяка вечер трябва да почистваме добре лицето си от грима – това е по-важно от всичко, казано дотук, за да запазим по-дълго кожата си здрава.

Слава Зарева
Снимки: pinterest.com
Сподели
Коментирай
Покажи коментарите