Искате ли никога да не остарявате?

2018-07-10 15:11:16, публикувано от Камелия Петкова в / Тяло
Формулата на вечната младост е толкова търсена, колкото и тази на превръщането на обикновения метал в злато. Засега такава формула не е намерена, но става все по-ясно за учените, че е възможно да запазим младия си вид за все по-дълго. Какво е доказало ефикасността си в това отношение?
 
  1. Правилното хранене
 
Въпреки различните хранителни режими, препоръчвани от експертите по диетика, има няколко базови неща. Едното е да се използват колкото се може повече храни в необработен вид, особено по отношение на мазнините. Това не означава да се превърнете в краен веган, а да ползвате максимално нерафинирани продукти. Яжте свежи плодове и зеленчуци, като предпочитате местните и сезонни, отглеждани на слънце. Това не само ще ви зареди с необходимата енергия, но и ще даде на тялото ви достатъчно витамин С, защото той подпомага производството на колаген в кожата. Не изпускайте и протеините в менюто ви, защото те също стимулират регенерирането на кожата. Това означава да консумирате балансирано месо, риба, яйца, млечни продукти, боб, ядки и т.н. Пийте много вода.
 
       2. Изберете правилната грижа за кожата си 

Тук правилото е по-скоро да се придържате към минимализъм, отколкото да трупате всякакви козметични средства. Прекаляването с гримове, нередовното и неправилно почистване на кожата, излагането на вредните фактори на околната среда, като запрашаване, замърсяване, ултравиолетови лъчи и т.н. се отразява пагубно. Затова давайте почивка на кожата си поне един ден от седмицата. Установете от какво се нуждае вашата кожа чрез диагностика при специалист – Deep Cosmetics например ви предлага такъв преглед безплатно. След това се консултирайте със специалист какво да включва ежедневната грижа за кожата. Това е особено важно да се направи навреме, за да можете отрано да предотвратите следите на времето по кожата. Компанията Дийп Козметикс предлага и изключително успешна козметична серия, основана на нанотехнологията, която изглажда новообразуващите се бръчки и заличава съществуващите. Освен това заради натуралния състав на продуктите козметичните продукти решават и други козметични и дерматологични проблеми.
 
       3. Движете се 

Движението е живот. Застоялият начин на живот води до преждевременно стареене и изтощение. Минимумът е да отделяте време за по-сериозно натоварване поне по около час 3 пъти седмично. Бързото продължително ходене например е много полезно, така че въобще не става дума да търсите специализирани фитнес уреди. Всеки ден бихте могли да изминавате пеш някакво разстояние, като това е особено полезно след вечеря. Качването на стълби тренира мускулите и поддържа тонуса им. Освен физическите натоварвания обаче не забравяйте и умствените, защото мозъкът трябва да е в кондиция, за да опазите оптималната си форма.
 
      4. Спете достатъчно 

Специалистите препоръчват минимум 7-8 часа сън за денонощие. Но е важно и какво е качеството му. За да ви носи истинска отмора и енергия, сънят ви трябва да е спокоен, равномерен и дълбок. Затова вие самите трябва да се освободите от стреса, да се опитате да мислите положително и да се научите да се освобождавате от негативни настроения и преживявания много бързо. Усвояването на техниките на медитацията може да ви помогне за всичко това. Медитацията сутрин и вечер преди сън ще ви помогне да преоткриете радостите в ежедневието и да владеете тялото и духа си и младостта им за много дълго време. 
Сподели
Етикети: Тяло /
Коментирай
Покажи коментарите