Нови "сладкиши" от Мила, която рисува със захар

2013-07-19 12:54:06, публикувано от Станислава Петкова в / Музи / Арт / Книги
 

Художничката измисли миниатюрни сгъваеми книжки с приказки без думи


Точно преди година ви запознахме с невероятната художничка Мила Попнеделева-Генова, която рисува с всичко, което й попадне: боички и захарна глазура, коприна, букви и фотоапарат… Но най-вече – с необятните цветове на своята фантазия.

Детските книжки, които тя пише и илюстрира по завладяващо оригинален начин: „Шумоленето“,Страшна приказка“, „Приказка просто така, прасешка при това“ се радват на пълно изчерпване. Родителите са най-щастливи да подарят на своите деца умни, стилни и интересни книжки, каквито са те.


Между няколко нови заглавия, които Мила замисля за есента, сега се е отдала на нещо по-различно – миниатюрни книжки-уникати, изработени изцяло ръчно. Те разказват истории без думи, само с рисунки.

Разгъват се като ветрило и представляват малки скъпоценности, защото Мила Попнеделева ги прави внимателно и сръчно, като бижутер.

Свраки, риби, агънца, змии, котета и дакели се бутат и подскачат между страниците, за да ни подарят радост -  онова малко и умиляващо нещо, което понякога толкова липсва.

Можете да разгледате миниатюрните произведения на изкуството в столичната галерия „Арт алея“ на ул. „Гладстон“ 51 А.

Станислава Петкова

Сподели
Етикети: Музи / Арт / Книги /
Коментирай
Покажи коментарите