Странджа през очите на Евгени Динев

2014-04-18 07:34:45, публикувано от Станислава Петкова в / Случки / Музи / Арт / Личности

Вижте кадри от вълшебната планина в новата изложба на известния фотограф пейзажист


Великолепните фотографии от Странджа на известния пейзажист Евгени Динев - не всеки има възможност да ги види, а те са фантастични, затова помолихме автора да сподели с MissIs някои от тях.


„Ако има желание от други общини или институции, мога да представя фотоколекцията „Странджа-богатството на България” и в други градове. Снимал съм кътчета от крайбрежието и от вътрешността”, каза фотографът преди 2 години при откриването на изложбата си в Балчик.

Той живее в Бургас и непрестанно търси нови завладяващи гледки, които снима по неподражаем начин. Това не са просто фрази – само опитните фотографи знаят колко е трудно да запечаташ в съвършен кадър мимолетната красота на изгрева над върховете, вълните, листенцата... За да разкриеш вълшебствата на природата, се иска много търпение.
Странджа е едно от тези вълшебства – непозната, омагьосваща и величествена, пълна с живот и неописуема с думи хубост, която Евгени улавя в уникални кадри.

Когато съм на място, което виждам за пръв път, влиянието му е много силно. Сърцето ми тупти силно, в кръвта ври адреналин. Този етап ме зарежда с позитивна енергия, дава ми усещане за свобода. Вторият етап е Равносметка. Тогава виждам резултата от Откриването – доколко влиянието на мястото и енергията присъстват в снимката.
Снимки: Евгени Динев
Ако и техническите качества са налице, тогава това ми доставя и удовлетворение. Фотографията ми дава свобода и удовлетворение, обяснява авторът пред bulgarianhistory.org.

Станислава Петкова  
Сподели
Етикети: Случки / Музи / Арт / Личности /
Коментирай
Покажи коментарите