(Не)очаквани ваканции

2014-01-04 10:18:36, публикувано от Станислава Петкова в / Приключения / Места / Къде
Кои дни са неработни през 2014 и кога да си организираме дълги уикенди

Следпразнична депресия – психолози твърдят, че повечето хора са обзети от нея именно в първите дни на новата година. И че най-доброто лекарство за нея са оптимистичните планове за лятната почивка. Не се чувстваме особено депресирани, но по лекарско предписание преглеждаме почивните дни около официалните празници и мечтаем за ваканции! 3 март - Денят на Освобождението на България, се пада в понеделник, така че се събират 3 почивни дни. Затова периодът от 1 до 3 март е идеален за отскок от зимата. Ако няма сняг, за да закрием ски сезона, може отсега да си запазим стая за курорт с минерален басейн. Какво по-върховно от това да поплуваме сред природата?!

Първото топване в морето вероятно ще е около Гергьовден. Тогава се събират 6 неработни дни  - от 1 май, четвъртък, до 6 май, вторник. Ще отработваме 2 и 5 май в съботите на 10 и 31 май, но преди това, от 1 до 6 май със сигурност ще отскочим до морския бряг.

Независимостта на България – 22 септември, понеделник, също ще посрещнем извън града, заради дългия уикенд от 20 до 22 септември. И ще отбележим празника, изследвайки красотата на България. Може да си организираме екскурзия до близко място, на което никога не сме били – Перперикон, Кръстова гора, Белоградчишките скали или другаде.

Още планове: През юли ще си вземем извънреден отпуск за едно голямо музикално приключение – фестивалът EXIT Adventure, обещаващ върховни емоции цяла седмица в две балкански държави. Първата част от петнайстото издание на феста ще се проведе между 10 и 13 юли в Петроварадинската крепост до Нови Сад в Сърбия, и от 15 до 17 юли на Плаж Яз близо до Будва в Черна гора. Там ще се проведе първото издание на SEA DANCE FESTIVAL.  Описанието на организаторите за „лятно избухване на две сцени в една от най-красивите точки на Адриатическото крайбрежие”, не ни оставя безучастни! Повече новини за музикалната авантюра – на www.exitfest.org/en/bulgaria Слава Зарева
Сподели
Коментирай
Покажи коментарите