(Не)очаквани ваканции

Кои дни са неработни през 2014 и кога да си организираме дълги уикенди

Снимка: ELLE Espana

Следпразнична депресия – психолози твърдят, че повечето хора са обзети от нея именно в първите дни на новата година. И че най-доброто лекарство за нея са оптимистичните планове за лятната почивка. Не се чувстваме особено депресирани, но по лекарско предписание преглеждаме почивните дни около официалните празници и мечтаем за ваканции!

3 март – Денят на Освобождението на България, се пада в понеделник, така че се събират 3 почивни дни. Затова периодът от 1 до 3 март е идеален за отскок от зимата. Ако няма сняг, за да закрием ски сезона, може отсега да си запазим стая за курорт с минерален басейн. Какво по-върховно от това да поплуваме сред природата?!

Снимка: Михаела Николова

Първото топване в морето вероятно ще е около Гергьовден. Тогава се събират 6 неработни дни  – от 1 май, четвъртък, до 6 май, вторник. Ще отработваме 2 и 5 май в съботите на 10 и 31 май, но преди това, от 1 до 6 май със сигурност ще отскочим до морския бряг.

Снимка: missis.bg

Независимостта на България – 22 септември, понеделник, също ще посрещнем извън града, заради дългия уикенд от 20 до 22 септември. И ще отбележим празника, изследвайки красотата на България. Може да си организираме екскурзия до близко място, на което никога не сме били – Перперикон, Кръстова гора, Белоградчишките скали или другаде.

Снимка:EXIT Adventure

Още планове: През юли ще си вземем извънреден отпуск за едно голямо музикално приключение – фестивалът EXIT Adventure, обещаващ върховни емоции цяла седмица в две балкански държави. Първата част от петнайстото издание на феста ще се проведе между 10 и 13 юли в Петроварадинската крепост до Нови Сад в Сърбия, и от 15 до 17 юли на Плаж Яз близо до Будва в Черна гора. Там ще се проведе първото издание на SEA DANCE FESTIVAL.

 Описанието на организаторите за „лятно избухване на две сцени в една от най-красивите точки на Адриатическото крайбрежие”, не ни оставя безучастни! Повече новини за музикалната авантюра – на www.exitfest.org/en/bulgaria

Слава Зарева

Сподели статията
Коментирай

Трябва да сте влезли в системата, за да публикувате коментар.

Намерете ни

MISSIS.BG – Мислим като вас! © 2015 Всички права запазени - Забранено е използването на части от съдържанието на този сайт без разрешение.

Публикуваните статии и изображения попадат под закрилата на „Закона за авторското право и сродните им права“.

За контакти: magazine@missis.bg

Уеб дизайн от RIZN